Wandelcoaching in de duinen

Wandelcoaching in de duinen

Wandelcoaching

Nogal wat mensen hebben het gevoel niet uit de verf te komen. Ze worstelen, zijn moe en hebben steeds minder zin in hun werk of in het leven. Ze piekeren. Ze krijgen niet helder wat helpt. Gesprekken met dierbaren en collega’s bieden vaak enig soelaas, maar het brengt hen onvoldoende verder. Gelukkig erkennen steeds meer mensen hun verlangen om hun talenten optimaal in te zetten en succesvol te zijn.

Wandelcoaching biedt inspirerende en concrete handvaten om het werk en het leven weer beter aan te kunnen. Naast elkaar lopen werkt heel prettig. Je bent in beweging en ontspant, en daardoor komen je gedachten en ideeën los. “Wanneer mensen grote druk ervaren en ze gaan naar een park dan valt alles van ze af. Dan wordt de druk verlicht en is er weer ruimte in hun hoofd, kunnen ze beter nadenken en valt alles op zijn plek.” (Agnes van den Berg, die wetenschappelijk onderzoek deed naar coaching in de natuur).

 Als supervisor en senior maatschappelijk werker voert Rie-anne van Laarhoven al 25 jaar gesprekken met collega’s en andere mensen die in de knel zitten. Vanuit haar ervaring met verlies heeft ze ook geleerd hoe een rouwproces kan verlopen. De presentietheorie van hoogleraar Andries Baart, het contextueel denken van gezinstherapeut Nagy en het gedachtegoed van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh zijn voor haar grote inspiratiebronnen. Kernwoorden zijn: aandacht, erkenning, zonder oordeel, natuur en ‘in het NU’.

Wandelcoaching kan bestaan uit een eenmalige wandeling of uit een pakket van vijf wandelingen. Bij een pakket van vijf wandelingen werken we aan afgesproken doelen en werk je aan opdrachten waarmee je thuis of op het werk aan de slag gaat. Het pakket van vijf wandelingen wordt voorafgegaan door een vrijblijvende kennismaking (1 uur).

Plaats:
We starten op de locatie in Helvoirt, waar bij voorkeur al wandelend de coaching gegeven wordt. Bij slecht weer wijken we uit naar het landelijk gelegen tuinhuis. Indien vervoer een probleem is kan je tegen een meerprijs opgehaald worden.

Duur:

  • Eenmalige wandeling: 2 uur.
  • Een pakket van 5 wandelingen: 5 x 2 uur.


Uw investering:

  • € 85,- p/u (BTW vrijstelling) voor organisaties
  • € 75,- p/u (BTW vrijstelling) voor particulieren