Mindfulness

Mindfulnesstraining

Stressreductie en mindfulness
voor zorgprofessionals en anderen

Het leven wordt steeds jachtiger. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. Met de komst van tv, computer, mobiele telefoons en iPad’s is de hoeveelheid prikkels enorm toegenomen. Langzamerhand is het bijna noodzakelijk geworden om al die prikkels te managen. Mindfulness helpt om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met stress.

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier en nu plaatsvindt. Dit klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier op onze omgeving, waar we zelf en ook onze omgeving last van hebben.

Wie werkt als zorgprofessional, en iedere dag personen die hun agressie en angst niet goed kunnen hanteren helpt om hun situatie te normaliseren, krijgt zelf te maken met stress. Hoe zorg je ervoor dat je niet in een parallelproces komt en daardoor jouw stresshormonen zich tegen jou gaan richten, met een burn-out of lichamelijke klachten als gevolg?

Stressreductietechnieken zijn – naast een gezonde levensstijl als gezond eten, op tijd rust nemen en bewegen – helpend en vaak onontbeerlijk.

Heb je het idee dat jij en/of jouw collega’s, door het werk of door persoonlijke omstandigheden, te veel of te vaak moeten functioneren in stressvolle situaties, of heb jij of jullie team gewoon eens zin in een ontspannen ochtend of middag om te ervaren wat mindfulness kan brengen, dan heeft Natuurlijk Supervisie een aanbod hiervoor.

Rie-anne van Laarhoven is gecertificeerd trainer Mindfulness en geeft stressreductietrainingen in de natuur.